SKREVET 20. JULI 2013 10:25 AV TOR HAMMERØ & KATEGORI: ANMELDELSER.

I fjor møtte den polske altsaksofonisten Maciej Obara blant andre de norske musikantene Gard Nilssen (trommer) og Ole Morten Vågan (bass) i forbindelse med talentprogrammet Take Five Europe. Obara syntes møtet med nordmennene var så spennende at han ville videreføre det. De to nordmennene var på ingen måte vanskelig å be, og Obaras gamle kompanjong blant annet i Tomasz Stankos band, pianisten Dominik Wania, blei fjerdemann i det som nå heter Obara International Quartet.

Rett fra scena etter konsert med Susanne Sundfør og med ei reiserute og et program som kan ta pusten fra hvem som helst, viste Gard Nilssen oss nok en gang hvilken strålende og allsidig trommeslager han er. Han er motoren i kvartetten som spiller kun originalmateriale.

Her er det på alle måter fire likeverdige herrer som møtes – fire herrer med veldig mye på hjertet, og som har etablert et kollektiv som kan nå langt.

De spilte et sett på rundt en time uten stans, men med klart definerte låter som gled elegant over i hverandre. De to norske musikantene vet vi holder et skyhøyt nivå, men møtet med de polske vennene avslørte raskt at de på ingen måte stod noe tilbake. Bruken av dynamikk og ører gjorde denne kveldsopplevelsen til typen dette vil vi ha mer av.

Manfred Eicher og ECM skal være interessert – nok et bevis på hvilken kvalitet Obara International Quartet holder.

http://fireflate.no/2013/07/20/obara-for-president/

Concerts


Maciej Obara Quartet – Frozen Silence
Jazzklubb Tromso Tromso / NO
Maciej Obara Quartet – Frozen Silence
KonsertPLus Alta / NO
Maciej Obara Quartet – Frozen Silence
ECM Festival Freiburg / DE
Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra
Enter Enea Festival Poznan / PL